За системата

Тази система е част от informatika.bg, като предоставя възможност потребителите на сайта да тренират наученото от темите върху задачи, давани на състезания. Тя е безплатна и свободна за ползване - кодът е достъпен като GitHub проект.

Задачи

Системата съдържа архив със задачи, давани от мен на различни състезания (национални и международни състезания, лагер-школи, курсове в университета, TopCoder, и други) в секцията Задачи.

Подготовка

Системата също така предоставя възможност за структурирана подготовка в секцията Подготовка, фокусираща се върху различни части от състезателната информатика. Като идея е донякъде сходна с USACO трейнинга, с няколко основни разлики, една от които е, че няма ограничения задачи от кои теми можете да решавате (не е нужно да сте решили всички задачи от дадена секция, за да достъпвате следващите). Подготовката може да е безкрайно полезна за по-неопитни състезатели, тъй като темите са подредени в нарастваща сложност и следват логически една след друга.

Игри

За разлика от много други системи, тази поддържа Игри за двама или повече души, като всеки играч трябва да напише изкуствен интелект, който да се състезава вместо него. Пример за такава игра е Snakes, в която две змии играят на една и съща дъска с ябълки, като се стремят да изядат възможно най-много, без да се блъснат в стена, в себе си, или в другата змия.

Състезания

По някое време е планирано системата да поддържа и състезания, като най-вероятно ще има и такива с награди, спонсорирани от авторите на системата и други хора и организации.

За контакти

Системата се разработва и поддържа от Александър Георгиев.

Ако забележите проблеми или имате предложения за подобрения, моля използвайте ликна "Мрън!" отляво. За други неща можете да се свържете с мен на thinkcreative@outlook.com.

Последно, за да се свържете с други потребители на системата или за да покажете, че системата Ви харесва, можете да харесате страницата на informatika.bg във Facebook.
Мрън!